- Dette har gått ut over andre ting. Vi har ikke tatt stilling til om det blir anmeldelse for falsk forklaring, sier politistasjonssjef Endre Flatvad i Ålesund til Sunnmørsposten.
Etterforskningen av voldtektssakene har tatt store ressurser i distriktet, og ført til mye uro blant befolkningen.
- Det at vi har fått en løsning på disse sakene, håper vi vil medføre at publikum igjen vil oppleve Ålesund som en trygg by, uttaler Flatvad i en pressemelding fredag ettermiddag.
- Var ikke noe straffbart
Søndag 17. januar i år fikk politiet i Ålesund inn melding om en overfallsvoldtekt ved Ålesund kirke. Saken har blitt grundig etterforsket av politiet i Ålesund, med bistand fra Kripos.
- Etterforskningen viser at politiet nå med sikkerhet kan si at det ikke fant sted noe overfall, voldtekt eller voldtektsforsøk i denne saka og den er i dag henlagt som intet straffbart forhold, sier politiadvokat Unni Moen Vikebakk.
- Tatt mye ressurser
Etter anmeldelsen 17. januar har det kommet inn anmeldelser på ytterligere fire overfallsvoldtekter. Disse har alle også blitt etterforsket, og politiet har ikke avdekket noe straffbare forhold i disse sakene. Sakene blir nå henlagt.
- Sakene har tatt mye tid og ressurser fra politiet, skriver politiet i en pressemelding.
Politiet skriver videre at det har vært svært viktig å få en løsning på disse sakene, siden sakene har fått mye omtale i media og har skapt stor utrygghet i befolkningen.
Det kan nå bli aktuelt å straffeforfølge personer politiet mener bevisst har inngitt falsk anmeldelse.
Én uløst
Politiet fortsetter imidlertid etterforskningen av en overfallsvoldtekt fra Aspøy den 10. mai i fjor, da tre kvinner ble overfalt av det som trolig var samme gjerningsmann.
Med hjelp fra Kripos vil man nå sette ressursene inn på å løse denne saken.
- Det politiet nå sitter igjen med og fortsatt bruker mye ressurser på, også med bistand fra Kripos, er den såkalte «Aspøysaken» fra mai 2009, skriver politiet i en pressemelding.
