RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løøøøp og lån i Husbanken

Sist oppdatert:
Er du kunde i Husbanken, eller kan bli det, bør du sterkt vurdere fastrente fra juni. Tilbudet er rett og slett fantastisk
Den siste tiden har det vært en kraftig oppgang i fastrentene, men ikke i Husbanken, for der er det et langt etterslep i fastsettelsen av de faste rentene.

I det åpne markedet nådde fastrentene en bunn, i alle fall foreløpig, på ettervinteren. Men i Husbanken faller fem års fastrente fra 4,0 prosent nå til 3,7 prosent i juni, før den stiger igjen til 4,2 prosent i juli.

Selv juni-tilbudet på 3,7 prosent er høyere enn flytende rente, som i Husbanken faller fra 3,1 prosent nå til 2,5 prosent i juli, men fastrentetilbudet er likevel meget gunstig, hvis rentenivået i markedet blir liggende der det er nå, og ikke minst hvis det stiger videre.

For å illustrere: DnB, Norges største bank, har nå en nominell rente med fem års binding på 5,35 prosent.

Det betyr nesten 50 prosent høyere rentekostnader enn i Husbanken!

Faktisk vil du i juni kunne låne penger med fem års fastrente i Husbanken billigere enn de betingelsene den norske staten får i markedet, forutsatt dagens rentenivå. Renten på femårige statsobligasjoner ligger nå i overkant av 4 prosent.

Dette rentenivået viser at markedsaktørene er temmelige sikre på at de flytende rentene vil stige markant i løpet av en periode på fem år.

Så: Slik verden ser ut nå, blir fastrentetilbudet fra Husbanken gullkantet i juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere