RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lær å flørte med blikket

Sist oppdatert:
Det lønner seg for kvinner å kikke på menn, viser ny forskning. Sjekk hvorfor her.

Når en kvinne entrer rommet vil øynenes bevegelser de første sekundene være avgjørende for hvor attraktiv mennene synes hun er, viser en studie publisert i magasinet Psycological Science.

Om kvinnen med vilje lar blikket gli mot en spesiell mann, vil han automatisk se på henne som mer attraktiv. Betrakter hun ham, og for så å se bort, vil den samme mannen synes hun er mindre sexy.

Studieforfatter Malia Mason plasserte 43 studenter foran en pc for å se en rekke kvinnelige modell-ansikter fra magasiner, skriver Mozon.no. Deltakerne besto av 24 kvinner og 19 menn. Bildene var manipulerte, slik at det så ut som de sakte beveget blikket mot eller fra seeren.

I det første eksperimentet ble deltakerne bedt om å rangere kvinnene på bildene ut i fra hvor god personlighet de antok modellene hadde. Begge kjønn rangerte kvinnene som så bort som mindre sympatiske enn kvinnene som så mot dem.

Kjønnsforskjellen dukket opp etter eksperiment 2. De samme deltakerne ble bedt om å rangere hvor fysisk attraktive modellene var. Her vurderte mennene modellene som ikke så mot dem som mindre pene, mens modellene som så på dem fikk høyere plassering. For kvinner hadde imidlertid ikke blikket noen stor innflytelse på hvordan de rangerte modellene.

- Våre inntrykk av andre blir påvirket av disse enkle, ikke-verbale tegnene – og vi er ikke objektive i vår vurdering, sier Mason til iVillage.

- Det beste du kan gjøre for å skape et forhold er bare å se på den andre, spesielt når du lytter, sier psykologiprofessor og ekspert på ikke-verbal kommunikasjon, Beverly Palmer. Palmer mener de mest sjarmerende menneskene bruker øyekontakt med samtalepartnere, og slik får dem til å føle seg svært viktig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere