RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Lær deg å nyte en kø

Sist oppdatert:
Stress i trafikken er farlig – både for deg selv og dine medtrafikanter.

- Derfor er det viktig at alle bilførere lærer seg å nyte en kø. Det er en investering for framtiden når en står i en kø ved for eksempel veiarbeid. Tenk deg hvor fin den veien er neste gang du kjører der, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I sommer er det mye veiarbeid og mange feriebilister i tillegg til ordinær trafikk. Det kan raskt oppstå køer ved veiarbeidsområder eller andre hendelser som påvirker trafikkbildet. Da er det viktig å puste dypt inn og ut, finne en god sittestilling og nyte livet mens en kan.

NAF oppfordrer bilistene til å holde køen og bidra til jevn hastighet som gir bedre trafikksikkerhet. En sterk oppfordring til bilistene er at de tar hensyn til veiarbeiderne.

- De er der for at vi bilister skal få bedre veier, uttaler Engebretsen.

Det er viktig å planlegge kjøringen, lese trafikkbildet og holde jevn fart. I trafikken er jevn hastighet den beste og sikreste måten å kjøre på. Miljøvennlig og økonomisk er det også. Mindre stress i bilkjøringen gir også en helsegevinst, påpeker Jan Ivar Engebretsen.

Det er ikke mye tid å spare på å øke hastigheten fra for eksempel 80 km/t til 90 km/t over en strekning på 10 km. Du kommer bare 50 sekunder raskere frm og har kanskje tatt noen farlige sjanser i trafikken, avslutter Engebretsen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere