RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærdal-ordfører skuffet over regjeringen

Lærdal-ordfører Jan Geir Solheim er skuffet over at statsminister Erna Solberg (H) ikke åpner lommeboka for å hjelpe kommunen etter storbrannen i revidert nasjonalbudsjett.
Lærdal-ordfører Jan Geir Solheim er skuffet over at statsminister Erna Solberg (H) ikke åpner lommeboka for å hjelpe kommunen etter storbrannen i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Marit Hommeda (NTB Scanpix)
- Jeg er sint, overrasket og skuffet, sier ordfører Jan Geir Solheim (Sp).

Lærdal-ordføreren forventet at regjeringen ville gi kommunen penger over revidert nasjonalbudsjett for å bygge opp Lærdalsøyri etter katastrofebrannen.

– Jeg er sint, overrasket og skuffet, skriver ordføreren i en pressemelding til Bergens Tidende etter at det reviderte budsjettet ble lagt fram onsdag.

Solheim mener statsminister Erna Solberg (H) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) etter brannen i januar lovte å åpne lommeboka for å hjelpe kommunen med gjenoppbyggingen av Lærdalsøyri. 40 bygninger ble totalskadd i brannen.

– Vi har riktignok fått 4,8 millioner kroner for utgifter under selve brannen, men det var mindre enn vi ba om, og mesteparten gikk ut til alle dem som hjalp oss, sier ordføreren.

Solheim henvender seg nå til Stortinget med bønnen om hjelp.

– Det er snart fire måneder siden brannen, og vi har påtatt oss store utgifter i den tro at løftene vi fikk, ville bli innfridd, sier Lærdal-ordføreren.

Kommunen får 200 millioner kroner i forsikringsutbetalinger etter storbrannen, men i vår ba rådmann Alf Olsen regjeringen om 50 millioner kroner til gjenreisning av brannområdet.

Regjeringen bevilget i revidert nasjonalbudsjett 10 millioner ekstra for å bedre brannberedskapen for verneverdig trehusbebyggelse mot branner som den i Lærdal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere