RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer dømt for voldtekt av elev på lærerværelset

Sist oppdatert:
En lærer i 40-årene ble mandag dømt til fem år og ni måneders fengsel for voldtekt av en elev. Mannen vil anke avgjørelsen.

Den fornærmede i saken er ei tolv år gammel jente. Dommen i Søre Sunnmøre tingrett vil bli anket, skriver Sunnmørsposten.

– Han er kjent med dommen og er veldig skuffa over ikke å bli hørt. Han står fast ved at han er uskyldig dømt, og dommen vil bli anket, sier forsvarer Annette Barlinn til avisa.

I tillegg til fengselsstraffen ble mannen dømt til å betale jenta 200.000 kroner i oppreisingserstatning. Han har hele tiden nektet straffskyld. Retten fant ingen formildende omstendigheter, men flere straffskjerpende forhold.

I dommen blir det lagt vekt på at læreren var en tillitsperson for jenta, og at han hadde plikt til å ta vare på henne gjennom sin rolle. Det er også funnet straffeskjerpende at læreren ba jenta om ikke å si noe.

Videre heter det at læreren «innyndet seg med elevene ved å gi dem nokså frie tøyler i timene og ved å dele ut godteri. Så har han plukket ut den fornærmede jenta ved å gi henne komplimenter og ved gradvis å være mer og mer grenseoverskridende i sin atferd overfor henne». (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere