RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer fireåringer om plastisk kirurgi

Sist oppdatert:
Bildebok skal lære 4-7-åringer om skjønnhetsoperasjoner. Kirurger, feminister og mødre raser.

(SIDE2): Mamma skal gjennomføre fettsuging eller operere nesen. Hvordan forteller hun det til barna? Det er problemstillingen og spørsmålet forfatteren bak «My Beautiful Mommy» stiller.

Bildeboken er ment som et hjelpemiddel for å forklare 4-7-åringer at mamma skal forandre utseende ved hjelp av plastisk kirurgi, melder nyhetsbyrået Reuters.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Reagerer
Bildene av den perfekte tegnede moren i «My Beautiful Mommy» og hennes utsagn i boken har skapt debatt på nettet.

- Når jeg blir eldre strekker kroppen min seg og jeg passer ikke inn i klærne mine lenger. Dr. Michael skal hjelpe meg med dette og få meg til å føle meg bedre, sier moren i boken. Videre forklarer hun til barnet sitt at neseoperasjonen hun skal ta ikke bare vil gjøre at hun ser annerledes ut, men hun vil også bli penere.

Kirurg Stephen Greenberg reagerer på boken, og uttrykker at så unge barn ikke skal eksponeres for plastisk kirurgi. Barn bør lære at selvtillit kommer innenfra, og at det ikke handler om utseende, mener han.

Redaktør Jessica Valenti ved feministing.com, hvor mange kvinner og lesere diskuterer boken heftig, mener den kan ødelegge selvbildet til unge barn. Hun påpeker samtidig at hun ikke dømmer dem som utfører skjønnhetsoperasjoner, men spør seg om vi virkelig trenger å lære barna våre at vi behøver operasjoner for å føle oss bedre og penere.

Her er bare et knippe av leserinnleggene på nettsiden:
- Jeg forstår at man skal forklare plastisk kirurgi. Jeg skjønner bare ikke hvorfor det skal forherliges, skriver ElleMariachi.

- Jeg dømmer ikke alle som utfører plastisk kirurgi.... men å lære barn at deres mor trenger operasjon for å føle seg vakker er motbydelig, skriver B.

- Barn lærer fra sine foreldre, og hvis foreldre tyr til plastisk kirurgi når de allerede ser bra ut, hva slags budskap sender det til barna, spesielt unge jenter?spør Turnips9.

Forfatteren
Forfatter og doktor Michael Salzhauer er far til fire og sier at han skrev boken fordi mange av hans pasienter er mødre som ønsker å endre på utseende få år etter at de har født, og de er bekymret over hva de skal si til sine barn. Han mener det hele kan høres ut som en spøk, men hevder at dette er viktige temaer som dukker på.

- Den er for mødre som allerede har avtalt operasjon og er nødt til å fortelle det til barna sine. Hun må forklare hvorfor hun blir sengeliggende, og hvorfor pappa henter barna på skolen og svare på alle de andre spørsmålene som dukker opp.

Les mer om helse her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere