RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer frikjent etter å ha slepte elev ut av klasserommet

Sist oppdatert:
Svensk domstol mener at læreren hadde rett til å tvinge eleven ut av klasserommet.

- Dette er en seier for alle lærere og elever, og deres rett til studiero og et godt arbeidsmiljø, sier ordfører Bjørn Andreasson i Höörs kommunes barn og utdanningsnemnd til svt.se.

Bråk under matteprøven
Den svenske skoleinspeksjonen tok Höörs kommune i Sverige til retten, og krevde 15.000 kroner i erstatning, etter at en lærer hadde slept en sjetteklassing med tvang ut av klasserommet.

Gutten skal ha lagd skrapelyder med linjalen sin under en matteprøve. Han fikk tilsnakk av læreren, men nektet å stoppe med dette selv om han forstyrret de andre elevene.

Det resulterte i at læreren dro ham ut av klasserommet med makt. Gutten ble slept langs gulvet mens han forsøkte å holde seg igjen i andre pulter i klasserommet.

I retten
Foreldrene, skoleinspeksjonen og barne- og elevombudet mente at gutten hadde merker på armene og på ryggen, og at læreren hadde gått for langt. Kommunen ble avkrevd 15.000 i erstatning.

Vanligvis ville en kommune ha forsøkt å komme til en minnelig, men i dette tilfellet nektet kommunen å betale. Læreren mente at gutten var utagerende, og at han flere ganger tidligere hadde vært voldelig mot elever og lærere.

 Dermed havnet saken i Lunds tingsrett. Saken har fått stor oppmerksomhet i Sverige. Spesielt fordi undersøkelser viser at forstyrrende elever er alt for vanlig i den svenske skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere