RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer tiltalt for overgrep mot sju gutter

Oslo (NTB): En 44-årig lærer fra Romerike er tiltalt for overgrep mot sju gutter i alderen 12 til 16 år. Mandag starter rettssaken mot ham i Oslo tingrett.

Ifølge tiltalen skjedde overgrepene på Romerike og i Oslo mellom 1998 og 2011.

Overgrepene skal ha funnet sted mens mannen var vaktmester, lærer og trener for mindreårige gutter, i tillegg til da han var barnevakt for to av dem. Han ble pågrepet på Romerike, mens han jobbet som lærer på en skole der.

I en periode fra 1996- 2001 var mannen ansatt som vaktmester ved en skole i Bydel Østensjø i Oslo. I januar 2012 sendte politiet ut et brev til tidligere elever ved skolen. Her ble eventuelle ofre bedt om å melde seg. I etterkant av utsendelsen av dette brevet er mannen siktet for ytterligere forhold, skriver dittoslo.no

Mannen er tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år, for seksuell omgang med barn under 16 år og for misbruk av sin stilling. Overgrepene mannen er tiltalt for omhandler samleier eller handlinger likestilt med samleier og har en strafferamme på 21 år. Mannen er også tiltalt for brudd på våpenloven.

- Han ser fram til å bli ferdig med rettssaken, selv om han ikke ser fram til selve rettssaken. Han innser at han har gjort en del mennesker vondt og forstår at mange er sinte på han, sier mannens advokat Dag Svensson til NRK. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere