RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærere i Chicago avslutter streik

Chicago (NTB-Reuters): Lederne for lærernes fagforening i Chicago har stemt for å avslutte streiken som har vart en uke, og som har ført til at 350.000 skolebarn ikke har hatt skoler å gå til.

Trolig kan barn og lærere returnere til skolene sine onsdag etter at de 800 fagforeningslederne som representerer 29.000 streikende lærere, valgte å avbryte streiken etter en to timer lang debatt tirsdag.

Lærerne gikk til streik i protest mot borgermester Rahm Emanuels planer om evaluering av lærerne. De frykter at en slik evaluering kan føre til at opp til 20 prosent av byens lærere mister jobben.

Lærerne godtok tirsdag et kompromissforslag til reformer fra Emanuel, som innebærer at evalueringen baseres på standardiserte tester, og at testresultatene ikke tillegges så mye vekt som Emanuel ønsket.

I det demokratiske partiet var det bekymring for at streiken kunne skade støtten som president Barack Obama har blant fagorganiserte foran valget i november. Emanuel var tidligere Obamas stabssjef i Det hvite hus. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere