RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærere vurderes av elever på nett

- En moderne gapestokk, sier fylkesleder i Utdanningsforbundet Troms.

Nylig ble siden minlærer.no lansert. Her kan elever gi sin vurdering av lærere i den videregående skolen.

En rekke av de videregående skolene i Troms og Finnmark er representert.

Moderne gapestokk
Utdanningsforbundet Troms stiller seg svært kritisk til nettsiden.

- Dette vil fungere som en moderne gapestokk. Det er en middelaldersk metode. Eneste forskjellen er at elevene i tillegg er anonyme og dermed ikke kan ansvarliggjøres på noen måte, sier Thomas Nordgård, fylkesleder i Utdanningsforbundet Troms, til Nordlys.

- Vi i Utdanningsforbundet er sterkt kritisk, for å si det forsiktig, sier Nordgård.

Mest lest hos Nettavisen nå:

Feil type tilbakemelding
Fylkeslederen mener tilbakemelding fra elevene er positivt, men at måten det gjøres på via nettsiden minlærer.no er fullstendig feil.

- Intensjonen er god nok, men det er forskjell på hvordan man gir tilbakemelding. Dette er ikke positivt og blir fort en offentlig uthenging av lærere, sier Nordgård.

Utdanningsforbundet har fått flere tilbakemeldinger fra sine medlemmer på siden.

- Det er klart det kan være svært problematisk og belastende for lærere. Det har også medlemmene våre uttrykt til oss, sier Nordgård.

Lærer Olof Selander ved Breivika Videregående skole er en av lærerne som har blitt vurdert på nettsiden. Det var av den positive sorten.

- Jeg synes det er vanskelig å vurdere, men i utgangspunktet ser jeg at det kan bli helt feil. Nå var jeg jo så heldig at jeg fikk en positiv tilbakemelding, sier Selander, som forteller at han ble gjort oppmerksom på tilbakemeldingen fra en kollega på Breivika vgs.

Ikke ulovlig
På nettsiden til minlærer.no påpekes det at siden ikke er ulovlig og opererer godt innenfor rammene som hva som kan tillates.

- Det har vært så mye snakk i politikken om at vi trenger lærerevaluering i Norge. Jeg har vært med i elevrådet, men har aldri sett noe til det. Mange lærere følger ikke kompetansemålene, og vi elever har ikke mulighet til å få gjort noe med det, sier sidens grunnlegger Eirik Rossbach til VG Nett.

Nettsiden administreres fra Porsgrunn i Telemark.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere