RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærlingkontrakt til Amin Nouri

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): G16-landslagspiller Amin Nouri har signert lærlingkontrakt med Vålerenga. Tidligere i høst har jevngamle Harmeet Singh og Kristian Brix skrevet under på tilsvarende kontrakter.

– Lærlingkontrakten betyr veldig mye for meg. Jeg regner med å utvikle meg mye ved ved å trene fast med et av de beste lagene i Norge. I tillegg får jeg lagt forholdene til rette for å satse mer på skolen. Det ser jeg fram til, sier Nouri til vif.no.

Verdifull senior-matching
Amin Nouri kom til Vålerenga fra Klemtsrud som 13-åring og har hatt en veldig positiv utvikling de siste årene. I vinter startet han flere treningskamper for A-laget og har i løpet av sesongen fått verdifull matching på rekruttlaget i andredivisjon.

– Kampene på andredivisjonslaget har vært viktige for meg og har bidratt til at jeg har blitt en bedre spiller denne sesongen.

– Jeg lærer mye av de efarne spillerne som jeg kan ta med videre. Dessuten gir det trygghet å prestere blant seniorene, sier Nouri.

Som sisteårs guttespiller har Amin Nouri vært på banen i 14 rekruttkamper denne sesongen. Dessuten hadde han 19 opptredener på juniorlaget.

Landslagspiller
Den anvendelige 16-åringen har vært fast inventar på yngre landslag de siste årene. Totalt har han 20 landskamper for Norge. Sammen med Kristian Brix og Harmeet Singh startet han alle kampene da Norges G16-landslag gikk videre i EM-kvalifiseringa i Estland denne høsten. VIF-spillerne var sentrale og ser nå frem til ny kvalifiseringsrunde i Frankrike til våren. I tillegg til vertslandet skal Norge møte Ungarn og Finland.

– Jeg håper jeg kommer med i troppen. Det er gøy å være med på landslaget og det er nyttig å kjenne på nivået internasjonalt.

Amin Nouri var med i Vålerengas Royal League-tropp i høst og satt på benken mot AIK på Råsunda. Med ny kontrakt i lomma har unggutten ambisjoner om å fortsette den gode utviklinga.

– Forhåpentligvis kan jeg ta noen steg videre. Jeg håper å få spille så mye som mulig på andrelaget neste år. Dessuten hadde det vært gøy med noen innhopp på A-laget.

– Målet er A-lagskontrakt i løpet av sesongen.

Gode basisferdigheter
Hovedtrener i U-gruppa Andreas Holter beskriver Nouri slik:

– Amin er allsidig og kan brukes nesten overalt på banen. Han har gode basisferdigheter, god utholdenhet og er like god med begge bein. En spiller med stort potensiale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere