RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærte om våpen av mamma

Nancy Lanza og Adam Lanza
Nancy Lanza og Adam Lanza
Sist oppdatert:
Massemorderen Adam Lanza lærte alt han visste om våpen av mamma Nancy Lanza. Hun ble også hans første offer.

De tre våpnene, som Adam Lanza (20) brukte da han tok seg inn på skolen Sandy Hook og drepte 26 barn og voksne, var alle registrert på hans mor.

Nå skriver tmz.com at moren var en irvrig våpensamler som skrøt av samlingen til venner og tok med sønnen på skytebanen for å lære ham å skyte.

Det er nabo Dan Holmes som forteller dette til New York Post.

Unge Lanza hadde med seg to pistoler og et gevær til skolen fredag. Da han tok sitt eget liv hadde han ennå hundrevis av skudd igjen. Trolig planla han en større massakre, men skjøt seg selv da han hørte politiets sirener.

Før han kjørte til skolen fredag, skjøt han moren fire ganger i hodet.

En representant for det amerikanske byrået for alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver sier til ABC News at etterforskere har bekreftet at Lanza var med moren på skytebanen, men at man ikke har fått bekreftet at han skjøt.

Lanza brukte en Bushmaster 223 halvautomatisk rifle som sitt hovedvåpen da han gjennomførte massakren. I tillegg hadde han en Glock 9 millimeter og en Sig Sauer 9 millimeter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere