RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ølsalget regnet bort

Sist oppdatert:
Bryggeribransjen taper millioner.
Av: Sophie Terkelsen
Regnet har høljet ned i store deler av Norge og tappekranene har gått på tomgang. Nedgangen er stor i det norske ølmarkedet.

- Det er vanskelig å si presis hvor mange salgskroner som har gått tapt på ølsalget, men det ligger nok på mellom 150 og 200 millioner kroner. Det er mye penger, sier direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Halfdan Kverneland Olafssøn til NA24.

- Ekstrem sommer
Han beskriver juli måned som ekstrem, med 15 prosent nedgang. Og den eneste årsaken til salgssvikten er værgudene, sier han til Bergensavisen.

- En dårlig sommermåned kan gi fem prosent nedgang, en svært dårlig måned gir ti prosent nedgang. Men når vi opplever femten prosent nedgang er det ekstremt. En slik salgssvikt opplever vi ikke ofte, sier Olafssøn til avisen.

Sparer åtte mill. halvlitere
Og de som får hardest medfarten er utestedene. Særlig de som satser på uteservering. Her tror Olafssøn at en nok må regne med så mye som 20 prosent nedgang mens de i detaljhandelen nok vil klare seg noe bedre.

I juli i fjor ble det omsatt totalt 26 millioner liter øl i Norge. Salgssvikten på 15 prosent betyr dermed at bryggeriene brenner inne med i underkant av fire millioner liter øl, eller åtte millioner halvlitere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere