RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løshund drepte prydhøns og parret seg med familiens labrador

DREPT: Her ligger fire av de fem hønene som ble drept av naboens hund. På gårdsplassen ligger fjær strødd overalt.
DREPT: Her ligger fire av de fem hønene som ble drept av naboens hund. På gårdsplassen ligger fjær strødd overalt. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Terje Indseth håper politiet tar grep etter at en løshund herjet på gårdsplassen.

EIDSBERG (smaalenene.no): Det var langt fra et hyggelig syns Terje Indseth (54) og kona kom hjem til søndag. På gårdsplassen lå fjærene strødd, og fem av familiens syv prydhøns var revet i filler.

– Det var et trist syn. Vi har hatt hønene i fem år. Dette er prydhøns som ikke skal bli slaktet. Fjærene lå over hele plassen og det er tydelig at de har lidd en smertefull død, sier Indseth.

Ikke første gang

Som om ikke det var nok, hadde hunden også gått løs på familiens tispe med løpetid. Da Smaalenenes Avis var på besøk i går formiddag hadde de ennå ikke fått sjekket hunden hos veterinær. 

– Men hun har vært helt utenfor i dag, og har sår på beina. Planen var at hun snart skulle få valper, men nå må vi kanskje utsette det, sier Indseth.

Han forteller at dette heller ikke er første gang nabohunden har vært på besøk. Ifølge Indseth drepte den en and på gården i fjor. I tillegg skal den ha vært hos naboen og tatt høner der og. Dette bekrefter nabo Reidun Myhrvang til Smaalenenes Avis.

– Jeg hadde seks høner og fire av dem er tatt av hund. Jeg vet ikke sikkert om alle er tatt av samme hund, men jeg vet at denne hunden har vært her minst en gang. Det skal jo være båndtvang, så dette er ikke noe moro, sier Myhrvang. 

LØPETID: Tispa Toya (5) fikk også gjennomgå av nabohunden.

Båndtvangen påpeker også Terje Indseth.

– Når man har en slik hund må man forstå hvor viktig det er å ha den i bånd. Hver gang vi reiser et sted så føler vi oss utrygge. Nå må vi låse inn valpene når vi drar. Slik skal det ikke være å bo på landet, sier Indseth.

Han påpeker at han ikke har noe imot hundeeieren personlig, men mener noe må gjøres med hunden.

– Jeg håper den kan bli omplassert, sier han.

BEKREFTER: Nabo Reidun Myhrvang forteller at hunden har tatt høner hos henne òg.

Hundeeier beklager

Søndag var politiet på gården og snakket med partene. På Twitter bekrefter de at de har gitt hundeeier advarsel og at han må påregne å bli anmeldt etter hundeloven. Onsdag skal Indseth i avhør.

Overfor Smaalenenes Avis beklager hundeeier Jørn Landerud det hele.
Han sier også at han gjerne vil gi erstatning for hønene.

– Det er svært beklagelig, og alt tyder på at det er min hund som har gjort dette. Kroken som holdt båndet løsnet mens jeg var på tur, og det var slik den kom seg løs denne gangen. Det var et uhell med en ekstremt kjedelig konsekvens. Jeg skal gjøre alt for å sørge for at det ikke skjer igjen. I ytterste konsekvens kan det bli avliving, sier Landerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere