RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK-bot på 40 000

Doms- og sanksjonsutvalget i NFF ilegger Lillestrøm SK en bot på 40 000 kroner for tilhengernes bruk av pyroteknikk og hærverk under cupfinalen 2007.

Doms- og sanksjonsutvalget finner det dokumentert at Lillestrøm SKs tilhengere ulovlig brukte pyroteknisk materiell og gjorde hærverk på stoler i forbindelse med cupfinalen mellom Lillestrøm og Haugesund den 11. november 2007.

Det legges til grunn at det like etter kampslutt ble tent flere bluss blant klubbens tilhengere flere steder på tribunen. Det legges videre til grunn at enkelte av klubbens tilhengere påførte skader på cirka 80 seter på tribunen.

Det foreligger etter dette brudd på bestemmelser i Sanksjonsreglementet og NFFs Sikkerhets- og arrangementsbestemmelser for 2007.

I medhold av Sanksjonsreglementet kan en klubb ilegges sanksjoner for sine tilhengeres opptreden, og det stilles ikke krav til skyld hos klubben for overtredelser begått av publikum.

Utvalget legger ved utmåling av sanksjonen vekt på at man av allmennpreventive grunner må reagere forholdsvis strengt i saker som denne.

Utvalget har i skjerpende retning lagt vekt på omfanget av bruken av pyroteknikk, samt at det er utført betydelig hærverk på tribunen.

Et enstemmig utvalg ilegger Lillestrøm SK en bot på 40 000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere