LSKs revansje

Veteranen Pål Strand senket den dobbelte Royal League-mesteren og sørget for revansje for Lillestrøm etter finaletapet i fjor for FC København. Den norske seriefireren vant 1-0 over den danske seriemesteren på Åråsen torsdag.

01.12.06 10:39

Dermed er LSK ubeseiret i Royal League med Jan Åge Fjørtoft som trener.

- Fortjent

-Vi vinner fortjent igjen, men det kunne fort blitt flere mål. 3-2 hadde kanskje vært et riktigere resultat kampen sett under ett, sa manager og vikartrener Jan Åge Fjørtoft etter kamp. Han var godt fornøyd med kampen. Også FCK-trener Ståle Solbakken var enig i at hjemmelaget var best og fortjente seieren denne kvelden.

I det fjerde oppgjøret mellom de to lagene i Royal League lyktes det endelig for Lillestrøm å vinne over FCK. Og seiersmålet var av uvanlig høy kvalitet. Den skadeforfulgte Pål Strand har fått mye av sesongen ødelagt, men kveldens mål viser at den elegante teknikeren ikke har glemt gamle kunstner.

En lang pasning ble nydelig tatt ned med rista, og tross en motstander i ryggen fikk Pål Strand vridd seg løs og skutt fra nesten 20 meter. Et lavt skudd, meget godt plassert bak FCKs keeper. Da var kampen bare en halv time gammel.

To seire og en uavgjort

Fem minutter senere fikk bortelaget sjansen til å utligne, men Hutchinsons skudd gikk i tverrliggeren. Kampens største sjanse, ved siden av Oliver Occeans mulighet sju minutter ut i den andre omgang. På kort avstand traff LSK-spissen ballen bare halvveis og skuddet ble reddet på streken av FCK-keeper Christensen.

Alt i alt en fortjent seier til Lillestrøm over FC København. Laget var best i begge omganger og har fått en kjempestart på årets skandinaviske klubbmesterskap. Som i fjor har LSK staket ut kursen mot finale og står med sju poeng på tre kamper.

Koren ute

2161 så kampen på Åråsen torsdag kveld, men midtbanestjernen Robert Koren fikk de ikke se ute på matta. Slovenerens kontrakt med Lillestrøm gikk ut på kampdag og mange trodde dette skulle bli hans siste kamp i den gule trøya. En skade skal ha satt en stopper for en skikkelig avskjedskamp, trolig forsvinner en av årets store profiler i norsk Tippeliga til en annen klubb i løpet av kort tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.