RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslater drapssiktet

Sist oppdatert:
43-åringen som forrige fredag ble fengslet for forsettlig drap på en kvinne i Sandviken, løslates i dag.

Politioverbetjent Tove Lian Mathiesen bekrefter at politiet i dag vil løslate den yngste av de to mennene som ble siktet for det forsettlige drapet på en kvinne i forrige uke. Kvinnen ble funnet død på et hospits i Sandviken.

- Har ikke grunn

- Etterforskningen har ført til at vi har ikke funnet grunn til å be om videre varetektsfengsling av den 43 år gamle mannen. Men han er fortsatt siktet, sier Lian Mathiesen til iBergen.no.

Mannen er avhørt, men politioverbetjenten vil ikke kommentere hva som er kommet fram i disse. Han ble i Bergen tingrett forrige fredag fengslet for en uke, og politiet har hele uken kjempet mot klokken for å finne grunnlag for å utvide fengslingen.

Ingen restriksjoner

Den andre siktede, en 48 år gammel mann, er også blitt avhørt denne uken, til tross for at han fortsatt ligger på Haukeland sykehus. Det gjenstår imidlertid en del arbeid med avhør av denne mannen, på grunn av hans dårlige helsetilstand.

- Er siktelsen svekket mot 43-åringen?

- Jeg vil ikke kommentere hvordan saken står mot noen av de siktede. Han løslates i dag, og vi har ikke tatt stilling til om det skal være noen restriksjoner i forhold bevegelsesfriheten hans, sier Lian Mathiesen.

Ble drept

Det var forrige torsdag at en kvinnen i 50-årene ble funnet død på et hospits i Sandviken. Kvinnen ble funnet i sengen på rommet til sin 48 år gamle kjæreste. Mannen ble senere på dagen pågrepet og siktet for drap av politiet, men måtte legges inn på Haukeland sykehus like etter pågripelsen. Noen timer senere ble hans 43 år gamle kamerat også pågrepet og siktet for drap. En foreløpig obduksjonsrapport konkluderer med at kvinnen døde som følge av en straffbar handling.

48-åringen ble varetektsfengslet for fire uker, og voktes av politi døgnet rundt på sykehuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere