RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslatt av Høyesterett

Foto: Lien, Kyrre (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men fortsatt siktet for trusler.

Islamisten Ubaydullah Hussain kan bli løslatt fredag etter at Høyesterett fastslo at fengslingen er for dårlig begrunnet. Politiet ber om at Hussain blir sittende til lagmannsretten har behandlet fengslingen på nytt.

– Vi har bedt om oppsettende virkning, sier politiadvokat Katrine Kristoff til NTB.

Forsvarer John Christian Elden sier til NTB at Høyesterett «er så klare som de kan være på at ikke er grunnlag for fengsling av gjentakelsesfare i denne saken».

– Men vi kan selvsagt ikke frata politiet den demokratiske retten å til å opprettholde anken over tingrettens avslag på deres begjæring, sier han og legger til at han håper at lagmannsretten avslutter behandlingen av saken fredag.

Fire uker
Høyesterett traff sin avgjørelse fredag, fire uker etter at Hussain ble pågrepet og fengslet, skriver Dagbladet.

27-åringen, som leder gruppen Profetens Ummah, er fortsatt siktet for tre tilfeller av trusler. Forsvarer John Christian Elden er godt fornøyd med Høyesteretts avgjørelse.

– Høyesterett gir med dette er en kraftig korreks til lagmannsretten, som etablerte sitt eget fengslingsgrunnlag som ikke stemte med faktum, sier Elden.

«Når lagmannsretten tolker utsagnene på en helt annen måte enn det som følger av en naturlig språklig forståelse av det siktede har forklart for tingretten, og det som fremstår i støtteskrivet, skulle retten ha angitt grunnlaget for sin tolkning av utsagnene», heter det blant annet i kjennelsen fra Høyesterett.

Siktet for trusler
Truslene Hussain er siktet for er fremsatt mot to journalister og en sakkyndig i retten. Siktelsen omfatter også trussel mot en folkegruppe.

Elden mener at «mye har blitt tatt ut av kontekst og blitt misforstått. Ting kan bli oppfattet feil,» som det står i støtteskrivet hans til retten.

Kristoff sier at politiet vil fortsette sin etterforskning av saken, uansett om Hussain blir løslatt eller ikke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere