RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslatt etter 15 år på dødscelle i USA

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP): Motstanderne av dødsstraff i USA har vunnet to viktige seire. En dødsdømt er frikjent etter 15 år i fengsel, en annen får dommen omgjort.

Damon Thibodeaux (38) ble løslatt fra et fengsel i Louisiana fredag ettermiddag. DNA-bevis viste har han likevel ikke var skyldig i voldtekt og drap på sitt søskenbarn, som han ble dømt for i 1997.

Løslatelsen skjedde like etter at en annen dødsdømt fange vant en viktig seier i delstaten Pennsylvania. Terry Williams (46) har sittet på dødscelle i 24 år og skulle etter planen henrettes onsdag neste uke.

Fredag opphevet USAs høyesterett dommen og beordret ny rettshøring fordi sentrale bevis ikke ble lagt fram i den første rettssaken. Williams er dømt for å ha drept to menn og ble dømt til døden i 1986. Men Williams skal ha blitt misbrukt av ofrene som barn uten at bevis for dette ble lagt fram i den første rettssaken.

Høyesterett har nå konkludert med at Williams trolig ville fått en annen straff hvis dette var blitt lagt fram og har beordret en ny høring.

- Dette betyr at dommeren har opphevet dødsdommen, sier Williams forsvarer Victor Abreu, som har anklaget påtalemyndigheten for å ha holdt tilbake bevis. Advokater, menneskerettsaktivister og EU er blant dem som har bedt amerikanske myndigheter spare livet til Williams. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere