RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslatt etter 26 år på dødscelle

Afroamerikaneren Glenn Ford, som i dag er 64 år gammel, har sittet fengslet siden mars 1985. Etter 26 år på dødscelle frikjennes han på grunn av nye bevis. - Det føles godt, sier Ford.
Afroamerikaneren Glenn Ford, som i dag er 64 år gammel, har sittet fengslet siden mars 1985. Etter 26 år på dødscelle frikjennes han på grunn av nye bevis. - Det føles godt, sier Ford. (AP Photo/WAFB-TV 9/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En dødsdømt mann i Louisiana i USA er sluppet fri etter 26 år på dødscelle. Nye bevis frikjenner ham.

New Orleans (NTB-Reuters): - Det føles godt, sier Glenn Ford.

Han var dømt til døden for å ha drept 56 år gamle Isadore Rozeman i 1983. Hun ble funnet skutt og drept i sin gullsmedbutikk.

Afroamerikaneren Ford, som i dag er 64 år gammel, har sittet fengslet siden mars 1985. I 1988 ble han dømt til døden for drapet. Han har hele tiden bedyret sin uskyld og har forsøkt å anke saken gjentatte ganger.

Ifølge avisen Shreveport Times fortalte en informant i 2013 politiet at en annen mann hadde innrømmet å skutt og drept Rozeman. Dermed begynte prosessen som til slutt endte med at Ford tirsdag kveld lokal tid kunne spasere ut av høysikkerhetsfengselet i Angola i delstaten Louisiana.

– Føles godt

– Tankene mine flyr i alle retninger, men det føles godt, sa Ford til en journalist idet han spaserte ut av fengselsporten, ifølge BBC.

Han understreket at han ikke var bitter, men la samtidig ikke skjul på at han er krenket etter å ha sittet nesten 30 år uskyldig dømt i fengsel.

– Jeg har mistet mange år av livet mitt, kanskje hele livet. Jeg kan ikke gå tilbake og gjøre ting jeg skulle ha gjort da jeg var 35, 38 og 40 år. Da jeg ble satt inn, var mine sønner småbarn. Nå er de voksne menn med egne barn, sa Ford.

På spørsmål om hva han ville gjøre først, nå som han er en fri mann, svarte han:

– Jeg vil få meg noe å spise!

Håper gjerningsmannen blir tatt

– Vi er glade for at Glenn Ford til slutt ble frikjent, og vi er spesielt takknemlige for at påtalemyndigheten og domstolen var så raske med å få løslatt Ford, sier Fords advokater Gary Clements og Aaron Novod.

Familien til Isadore Rozeman sier nyheten om Fords løslatelse bringer fram vonde minner. Men nevøen Philip Rozeman understreker også at familien håper at de nye bevisene vil føre til at den rette gjerningsmannen snart blir pågrepet og stilt for retten.

– Det eneste vi håper på, er at dersom en annen var involvert, så vil vedkommende bli stilt til ansvar, sier Rozeman til TV-stasjonen WAFB-TV 9.

Ifølge amerikanske medier er Ford en av dem som har sittet lengst på dødscelle og som deretter er frifunnet i USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere