RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslatt fra varetekt på Filippinene

Foto: Cebu Daily News
Sist oppdatert:
Svein-Erik Berger og forloveden er løslatt fra varetekt på Filippinene.

Mandag ble Svein-Erik Berger (49) og samboeren Karen Esdrelon satt fri fra varetekt på Filippinene, skriver VG Nett.

De to ble fengslet 12. februar mistenkt for å stå bak bortføringen og drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique utenfor Ceby City, men har hele tiden sagt at de kan bevise sin uskyld.

Overvåkingsbilder og vitner bekrefter at de to ikke var i nærheten av stedet da seksåringen ble kidnappet, skriver VG.

- Vi visste ikke før i siste sekund hva som ble resultatet av møtet, selv om vi hadde hørt noen rykter. Vi dro bort til aktors kontor, hvor vi gikk gjennom noen papirer hvor det sto at vi er løslatt, uttalte Berger til Dagbladet etter løslatelsen. Han sier han håper på politibeskyttelse.

- Jeg er fortsatt ikke trygg
Sven-Erik Berger (49) har i et intervju med Nettavisen uttalt at de frykter stempelet som barnemordere, selv om de ble løslatt.

- Politiet har gått ut i avisene og sagt at de har tatt riktige personer. Opinionen har snudd og er for oss. 99,8 prosent er på vårt parti, men jeg er redd for de 0,2 prosentene som gjenstår og som er fanatiske, og som tror at vi har gjort det. Jeg er fortsatt ikke trygg på min og Karens sikkerhet, har han uttalt til Nettavisen.

Les: - Jeg er redd for fanatikerne

Krevde politisjefens avgang
I forrige uke ble det kjent at guvernøren i Cebu krevde at politisjefen ble avsatt etter å ha holdt tilbake viktig bevis i saken.

National Bureau of Investigation (NBI), som er det føderale etterforskningsbyrået, konkluderte med at paret befant seg på et hotell på tidspunktet for bortføringen.

Derfor gikk guvernøren i provinsen ut med en anmodning om at politisjefen blir avsatt.

Guvernør Gwendolyn Garcia hevder provinspolitisjef Erson Digal har holdt tilbake viktig bevis i saken, og at hun har «mistet tilliten til ham».

Nasjonale politimyndigheter ble koblet inn i saken for å ettergå politiets etterforskning og vurdere parets alibi.

Bortført på vei hjem fra skolen
Ellah Joy Pique ble bortført i landsbyen Minglanilla, som ligger minst en times kjøring fra den norske skolen i Lahug i Cebu City. Hun ble bortført av to personer i en bil da hun sammen med andre barn gikk hjem fra skolen i landsbyen Minglanilla tirsdag 8. februar.

- Fra klokken 15.30 til 16.30 var Berger og forloveden på den norske skolen, mens jenta ble bortført ved 16-tiden, har nordmannens advokat, Salvador Solima, uttalt.

Cebu Daily News har skrevet at overvåkingsbilder fra Waterfront Lahaug Hotel viser at paret sjekket inn på hotellet klokka 16.40 samme dag som seksåringen ble bortført.

Det er utlovet en dusør på til sammen 300.000 peso for informasjon som oppklarer kidnappingen og drapet. Dette utgjør 26.600 norske kroner i dagens kurs. Advokat Solima har antydet at dusøren har ført til løgnaktige påstander i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere