RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hansen, Alf Ove (Scanpix/Politiet)

Løslatt i dødsvoldsaken

Sist oppdatert:
Fengsling av 26-åringen i mishandlingssaken i Stavanger er opphevet.

Gulating lagmannsrett har opphevet fengslingskjennelsen av 26-åringen som er siktet for dødelig vold mot en Jonny André Risvik (28) i Stavanger, melder VG Nett.

Lagmannsretten har opphevet kjennelsen fra Stavanger tingrett på grunn av saksbehandlingsfeil. 26-åringens forsvarer, advokat Atle Helljesen, anket blant annet på grunnlag av at han ikke hadde fått tilgang til saksdokumentene før rettsmøtet.

Den 26 år gamle mannen rekker imidlertid ikke å bli sluppet ut i frihet.

Politiadvokat Karsten Monsen har nå utstedt en ny begjæring om pågripelse av 26-åringen, slik at han fortsatt kan holdes i varetekt inntil det kan holdes et nytt fengslingsmøte i Stavanger tingrett i morgen.

Påtalemyndigheten hevdet at Helljesen hadde fått tilbud om dokumentene mot å underskrive en taushetserklæring, men at Helljesen hadde nektet dette.

Helljesen har overfor Aftenbladet uttrykt at denne fremstillingen var feil, og at han bare har sagt at han ønsket å prøve klientens innsynsrett for retten, men at han vil holde tett overfor sin klient inntil retten har bestemt noe annet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere