RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lubitz ble tidligere behandlet for selvmordstanker

Etterforskerne tror Lubitz med vilje styrte Airbus A320-maskinene inn i Alpene, og med det tok med seg 149 andre mennesker i døden.
Etterforskerne tror Lubitz med vilje styrte Airbus A320-maskinene inn i Alpene, og med det tok med seg 149 andre mennesker i døden. Foto: Stringer (NTB/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Germanwings-flygeren Andreas Lubitz ble behandlet for selvmordstanker før han fikk pilotgodkjenning.

Det opplyser påtalemyndigheten i Düsseldorf mandag, ifølge nyhetsbyrået DPA. Det finne ingen bevis for at han var fysisk syk på dagen da Germanwings-flyet styrtet, la den tyske statsadvokaten.

Etterforskerne tror Lubitz med vilje styrte Airbus A320-maskinene inn i Alpene, og med det tok med seg 149 andre mennesker i døden.

Etterforskere har fått Lubitz sykejournal

Det tyske sykehuset som behandlet Germanwings' styrmann, har overlevert journalen hans til påtalemyndigheten i Düsseldorf, opplyser sykehuset.

Tidlig kom det fram at Lubitz trolig hadde psykiske problemer, men mange spørsmål er fortsatt ubesvarte. Universitetssykehuset i Düsseldorf, der Lubitz var pasient, har hittil nektet å si hva han ble behandlet for – utover at det ikke var depresjoner.

Lubitz ble utredet ved sykehuset ved tre anledninger fra februar – det siste besøket var så sent som 10. mars. Det er fortsatt uklart hvilken sykehusavdeling han ble utredet ved. Påtalemyndighetens fremste teori om Lubitz' motiv, dreier seg om at han slet med psykiske problemer.

Skjult sykdom for arbeidsgiveren

Fredag ble det klart at Lubitz hadde skjult en sykdom for arbeidsgiveren Germanwings. Tyske etterforskere skal ha funnet en rekke legemidler og istykkerrevne sykmeldinger både i leiligheten i Düsseldorf og hjemme hos foreldrene i Montabaur. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere