RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lubitz ble tidligere behandlet for selvmordstanker

Sist oppdatert:
Belin (NTB-DPA): Germanwings-flygeren Andreas Lubitz ble behandlet for selvmordstanker før han fikk pilotgodkjenning.

Ifølge tyske myndigheter er det ikke noe i hans familieforhold eller i arbeidsmiljøet som kan forklare motivet bak styrtingen av flyet i Alpene forrige uke.

«Styrmannen fikk psykoterapeutisk behandling over en lengre periode for flere år siden, før han fikk godkjenning som flyger. Selvmordstanker ble notert», heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten i Düsseldorf mandag.

«I den påfølgende perioden og helt fram til slutten var det nye samtaler med leger og flere sykmeldinger, men uten at selvmordstanker eller aggresjon mot tredjeparter var del av diagnosen», heter det videre.

Det finnes ingen bevis for at han var fysisk syk på dagen da Germanwings-flyet styrtet, legger den tyske statsadvokaten til. Tysk politi fant heller ikke noe selvmordsbrev eller lignende under ransakelsene hjemme hos Lubitz og foreldrene hans.

Etterforskerne tror styrmannen med viten og vilje styrte Airbus A320-maskinene inn i Alpene, og med det tok med seg 149 andre mennesker i døden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere