RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Luciafeiring på Statsministerens kontor

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Barna fra Samisk barnehage var mest imponert over lussekattene da de feiret luciadagen på Statsministerens kontor torsdag.

Barn fra Samisk barnehage besøkte regjeringskonferansen i anledning luciadagen torsdag. Barnehagebarna kom hånd i hånd inn på Statsministerens kontor og fylte rommet med luciasang.

Men det hjalp ikke å være statsminister i en sådan stund. Barna var mer imponert over de gule bollene enn at statsministeren var til stede. Også bestemoren til arbeidsminister Anniken Huitfeldt hadde vært med på å bake lussekatter som tydelig falt i smak hos barna.

Etter at lussekattene var fortært og luciafeiringen nærmet seg slutten takket statsministeren barna.

- Vi pleier å ha barnehager her på luciadagen. Og vi er veldig glad for det fordi mange av oss har ikke barn i barnehagealder lenger, så vi får ikke ordentlig luciafeiring, sa Stoltenberg da han takket barna for luciabesøket.

Lucia var en ung pike på Sicilia som led martyrdøden omkring år 300, og fikk sin helgendag 13. desember. Det er henne vi minnes når barna synger den kjente italienske sangen: «Svart senker natten seg, i stall og stuer, solen er gått sin vei, skyggene truer. Inn i vårt mørke hus, stiger med tente lys, Sankta Lucia, Sankta Lucia».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere