Gå til sidens hovedinnhold

Lufta ut av Rommen-badet nok en gang

Nok en gang har de borgerlige partiene stemt nei til badeanlegg på Rommen. Ap og SV raser.

rommen: Bad på Stovner er gjengangeren som aldri tar slutt Selv om "alle" er positive, har saken druknet i bystyret mange ganger. SV alene har fremmet sak åtte ganger på 3,5 år. Ap har hatt det som kampsak lokalt i tjue år. Sist uke ble forslag om prosjektering av bad nedstemt igjen. Lokalpolitikerne Rashid Nawaz (Ap) og Tore Ludt (SV) mener det kun fins én utvei på problemet. Det blir ikke bad uten et nytt flertall i bystyret til høsten.
Nå hadde de borgerlige partiene sjansen igjen. Det er lettvint å si at man er for. Men når det er snakk om penger, har de ikke råd. Da skal pengene gå til noe annet, sier en kraftig irritert bydelsutvalgsleder, Tore Ludt, som har jobbet for bad siden 1991.

Valget avgjør badet

Oslo kommune gikk 1 milliard i overskudd i 2006. God økonomi til tross, penger til bad fins ikke. Ap og SV sitt forslag til investeringsbudsjett ville gitt 50 millioner til bad på Rommen og Røa. Men de borgerlige skjøt ned forslaget.
Vårt håp ligger i at folk møter opp ved urnene og stemmer på de partiene som vil sette av penger til bad. Det nytter ikke å bare prate, her må det handling til. Det er bedre økonomisk rom enn på lenge, takket være den rødgrønne regjeringens satsning på kommuneøkonomien, sier Ludt.

Sjokktall

Rashid Nawaz, selv med pakistansk bakgrunn, viser til tall som viser at 80 prosent av byens 10-åringer ikke kan svømme. Et badeanlegg på Rommen kunne snudd en negativ trend.
Vi har kjempet for dette i over tjue år. Veldig trist at ikke byrådet stemmer for bad. Jeg håper folk på Stovner merker seg hvilke partier som stemmer nei, sier han.
Ludt mener saken tjener som eksempel på de skarpe skillene i politikken.
Dette handler om prioritering. Så lenge høyresiden ikke vil ha badeanlegg, blir resultatet at mange unger står uten tilbud. Vi mener dette er et offentlig ansvar. Det nytter ikke å overlate alt til det private, slik de borgerlige gjør, sier Ludt.
Byrådsleder Erling Lae (H) har tidligere lovet Rommen-bad, men Lokalavisen Groruddalen har ikke klart å få tak i ham.
Jeg håper folk merker seg hvilke partier som sier nei til bad
Rashid Nawaz

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen