*Nettavisen* Nyheter.

Luftangrep kan ha skadet syrisk forskningssenter

Washington (NTB-AFP): Israels luftangrep mot Syria i forrige uke kan ha skadet landets viktigste senter for utvikling av biologiske og kjemiske våpen, melder New York Times.

Luftangrepet onsdag hadde luftvernraketter og et militært kompleks i nærheten som mål, ifølge en amerikansk tjenestemann. Det var mistanke om at komplekset huset kjemiske våpen.

En høytstående amerikansk militærtjenestemann sier til New York Times at skader på forskningssenteret trolig kom av bombene som traff lastebilene som fraktet luftvernrakettene, og eksplosjonene da rakettene ble truffet.

I over et tiår har senteret vært gjenstand for amerikanske og israelske sanksjoner på grunn av mistanken om at det ble framstilt kjemiske våpen der.

Søndag medga Israels forsvarsminister Ehud Barak indirekte at Israel sto bak angrepet da han sa at det var et nytt bevis på at Israel mener det de sier.

På sikkerhetskonferansen i München sa han at Israel er svært lite interessert i å se at sofistikerte våpensystemer skal falle i hendene på Hizbollah i Libanon etter at regimet til Bashar al-Assad faller. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.