*Nettavisen* Nyheter.

Luftangrep stanser ikke IS ved syrisk grenseby

Tyrkiske soldater holder utkikk mot den syriske byen Ayn al-Arab, på kurdisk Kobani, ved grenseovergangen Mursitpinar i Suruc lørdag. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix

Koalisjonens luftangrep utenfor Ayn al-Arab ved grensen til Tyrkia, har ikke ført til noen stans i IS' voldsomme artilleriangrep mot byen.

Den USA-ledede koalisjonen bombet IS-stillinger rundt byen, som på kurdisk heter Kobani, natt til lørdag i et forsøk på å drive opprørerne tilbake.

– Kampene fortsetter nå, de angriper på alle tre fronter. De forsøkte å invadere Kobani i natt, men de ble drevet tilbake, sier den kurdiske tjenestemannen Asya Abdullah i byen.

De kurdiske militsstyrkene som desperat forsøker å forsvare byen, frykter at IS planlegger å slå hardt tilbake.

– Vi tror de planlegger å gjennomføre nok et stort angrep, men YPG er klar til å stå imot dem, sier Abdullah og viser til den kurdiske militsen.

Heller ikke tidligere har de USA-ledede luftangrepene klart å stoppe opprørernes offensiv mot byen som hovedsakelig er befolket av syriske kurdere. Anslagsvis 180.000 mennesker har flyktet den korte veien over grensen til Tyrkia som følge av kampene som har pågått siden IS startet beleiringen for to uker siden.

Opprørsgruppa Den islamske staten (IS) påstår byen vil bli erobret innen få dager. Dersom strategisk viktige Ayn al-Arab faller til IS, kommer opprørsgruppa til å få kontroll over en stor del av Syrias grense til Tyrkia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag