RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Liv Nisja-Wilhelmsen/Nettavisen

Luftballong sneiet hustak

Sist oppdatert:
Varmluftsballongen var kun centimeter unna hustakene. Se bildene her.

Oslo (Nettavisen): Rett etter klokken 22.00 tirsdag fikk beboere på Refstad i Oslo annet å tenke på enn semifinale mellom Nederland og Uruguay i fotball-VM. To varmluftsballonger kom lavt mot husene som ligger høyest opp mot Aker sykehus, og gjorde ingen tegn til å stige.

Noen centimeter fra taket
En av ballongene klarte etter hvert å stige, men den andre fortsatte mot bakken. Nettavisen var vitne til at den kun var noen få centimeter over tre hustak uten at det så ut til at man hadde mulighet for ytterligere stigning.

Ballongen fortsatte å miste høyde, og klarte til slutt å lande rett bak støyskjermen ved Trondheimsveien.måtte til slutt lande rett over motorveien ved Sinsenkrysset.

Ballong fra Steria
Konsulentselskapet Steria har i flere år benyttet varmluftsballong i Oslo, og i sommer har firmaet hatt flere turer med sine ansatte. Det var under en av disse turene det ble nærkontakt med hustakene tirsdag kveld.

- Jeg har snakket med ballongføreren, og det er slik med varmluftsballonger at man ikke alltid vet hvor man lander, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steria til Nettavisen.

- Flyr med vinden
Ballongfører Mikael Klingberg var den som førte den 23 meter høye ballongen som måtte lande nær Trondheimsveien.

- Det så nok mer dramatisk ut enn det var. Det var en kontrollert nødlanding. Ingen kom til skade, og vi har heller ikke fått noen klager, sier han til Nettavisen, men bekrefter at de fløy tett på hustakene.

Klingberg, som har fløyet varmluftsballong i rundt 30 år, forklarer at de flyr i tråd med forskriftene Luftfartstilsynet har satt.

- Enhver ballongferd går fra A til X. Vi flyr med vinden, så retningen har vi liten kontroll på, mens høyden kan vi kontrollere, sier han.

Politiet i Oslo sier de ikke har mottatt noen melding om hendelsen.

Nærkontakt flere ganger
Det er ikke første gangen ballongen fra Steria har kjørt svært nært hustak i Oslo-området. Joachim Røberg-Larsen kan fortelle følgende:

- Denne ballongen har de siste dagene ofte drevet lavtflygning over Ensjø/Kampen opp mot Refstad. Passerte rett over hustaket vårt her på Ensjø kort tid før den gikk ned på Refstad.

Redde beboere
Mange løp ut for å få med seg den dramatiske ballongferden, og flere måpte da de fikk se hvor nær den oransje ballongen var egne hustak. Folk Nettavisen snakket med sa de var redde da ballongen kom direkte mot hus og hage.

Har du tips til saken? SMS/MMS med tips til 2242 eller epost til tips@nettavisen.no

Ingen av deltakerne kom til skade.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere