RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Luftfartstilsynet bekymret over rask Norwegian-vekst

Oslo (NTB): Veksten i Norwegian skjer så raskt at det fører til stor slitasje på medarbeidere, og at det ansettes piloter med liten flygeefaring, fastslår Luftfartstilsynet i fersk rapport.

Luftfartstilsynets inspeksjon hos Norwegian avdekket 21 ulike avvik fra reglene flyselskapet er pålagt å følge, skriver Aftenposten.

Opplæring av kabinansatte utenfor Skandinavia skjer dessuten uten godkjennelse fra Luftfartstilsynet, ifølge rapporten fra tilsynet

Inspeksjonen avslører også betydelig misnøye blant passasjerene. Bare i fjorårets 11 første måneder kom det inn nesten 30.000 klager fra passasjerene. 60 prosent gjaldt krav om erstatning som følge av forsinkelser og kanselleringer, mens 40 prosent var klager på bagasjehåndtering.

- På grunn av den store ekspansjonen er det et stort arbeidspress på de ansatte, både i form av mange oppgaver som skal løses raskt og opplæring av en stor mengde nye medarbeidere. Den formidable utvidelse av flyflåten, utvidelse av rutenett og åpning av stadig nye baser «er meget krevende for selskapet», heter det i rapporten.

Flygesjef i Norwegian, Tomas Hesthammer, sier at Norwegian nå har utbedret de 21 avvikene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere