Luftfartstilsynet har fortsatt tillit til Norwegian

Oslo (NTB): Luftfartstilsynet avdekket flere brudd ved et tilsyn hos Norwegian i november, men tilliten til lavprisselskapet er slett ikke svekket.

- Medienes vinkling kan gi allmennheten en oppfatning om at Luftfartstilsynets tillit til Norwegian er svekket. Det er ikke tilfelle, understreker Luftfartstilsynet.

Inspeksjonen som ble fortatt 13. og 14. november, var et ordinært og varslet tilsyn som var rettet mot selskapets operative ledelse og organisasjon. Det avdekket til sammen 21 forskjellige avvik fra reglene som selskapet er pålagt å følge.

Blant avvikene var at mange ansatte ikke ser noen vits i å rapportere dersom de føler seg uskikket til å fly, fordi de ikke merker at det skjer noen endringer i arbeidsbelastningen likevel, skrev Aftenposten fredag.

Tilsynet viste også at opplæring av kabinansatte utenfor Skandinavia skjer uten godkjennelse fra Luftfartstilsynet, og inspeksjonen avslørte også betydelig misnøye blant passasjerene.

- Ingen av de avvikene som ble observert under tilsynet hos Norwegian, var av en slik art at de umiddelbart vil sette flysikkerheten i fare, presiserer Luftfartstilsynet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.