*Nettavisen* Nyheter.

Luftfartstilsynet: Ingen grove brudd hos Ryanair

Ryanair BOING 737 under take off på Moss lufthavn Rygge. Foto: Morten Holm (NTB Scanpix)

Luftfartstilsynet fant ingen grove brudd på arbeidsmiljøloven under inspeksjonen hos Ryanair på Moss Lufthavn Rygge, melder Aftenposten.

16.07.13 11:52

Tilsynsrapporten, som ble laget etter en inspeksjon på Ryanairs norske base på Rygge i begynnelsen av juni i år, blir lagt fram tirsdag, skriver Aftenposten.

– Vi har bedt selskapet presisere noen punkter rundt de ansattes arbeidstid og fritid, og hvis dette bringes i orden, har vi ingen innsigelser på den måten Ryanair opptrer på i Norge når det gjelder arbeidsmiljø og sikkerhet for de ansatte, sier seniorkommunikasjonsrådgiver Bjørn Erlandsen i Luftfartstilsynet til avisa.

Kontrakter

Luftfartstilsynet krever at Ryanair retter sine ansettelseskontrakter slik at de kommer i samsvar med den norske arbeidsmiljøloven når det gjelder å fastslå den daglige og ukentlige arbeidstiden. Lengden på de ansattes pauser må også inn i disse bestemmelsene.

Ryanair får en frist til 1. november 2013 til å rette opp nevnte forhold, og Luftfartstilsynet skriver i et brev til Ryanair at selskapet ikke risikerer noen former for inngrep dersom spørsmålene rundt arbeidstiden blir spesifisert.

– Fordi norsk luftfartstilsyn ikke har noen myndighet over Ryanairs irske kontrakter, vil disse fortsatt være styrt av EUs og irsk lovgiving, noe Moss tingrett nylig har bekreftet, sier Kommunikasjonssjef Robin Kiely i Ryanair i en pressemelding.

Voldsom kritikk

Tilsynet kom etter at det irske lavprisselskapet hadde vært i hardt vær og fått voldsom kritikk for arbeids- og lønnsforholdene til sine ansatte. Lønnsforholdene skal ikke ha vært en del av den aktuelle inspeksjonen.

Ingen av de ansatte, verken piloter eller kabinansatte har opplevd å bli tvangsflyttet til en annen base mot sin vilje. De som jobber på Rygge, har valgt å jobbe der, går det fram av rapporten. (©NTB)

Annonsebilag