RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lufthansa har kansellert 72 flyginger til og fra Norge

Hele 425.000 passasjerer blir rammet av Lufthansas beslutning om å innstille alle sine flyginger i tre dager.
Hele 425.000 passasjerer blir rammet av Lufthansas beslutning om å innstille alle sine flyginger i tre dager. (AFP/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det tyske flyselskapet Lufthansa innstiller alle flyginger i tre dager fra onsdag på grunn av streiketrusler.

Lufthansa har kansellert 72 flyginger til og fra Oslo, Bergen og Stavanger fra onsdag til fredag.

En oversikt på Lufthansas hjemmesider viser at 48 flyginger til og fra Oslo, seks flyginger til og fra Bergen og 18 flyginger til og fra Stavanger er kansellert på grunn av en planlagt flygerstreik. I Tyskland er de nevnte flygningene tilknyttet München og Frankfurt.

– Det er utenkelig at streiken blir avblåst på forhånd. Det er en komplisert sak som vi håper blir løst så fort som mulig, sa kommunikasjonssjef Martin Riecken for Lufthansas Europa-kontor til NTB tidligere mandag kveld.

3.800 flygninger

Det tyske flyselskapet har varslet at om lag 3.800 flyginger vil bli innstilt på grunn av streiken. Noen Lufthansa-selskaper, deriblant Eurowings og Cityline, er ikke en del av streiken. Disse flygingene vil gå som vanlig, også til og fra Norge.

Også SAS' passasjerer kan bli rammet av streiken, ettersom flyselskapet har en samarbeidsavtale med Lufthansa sin gjør at mange av dem som booker reise til utlandet gjennom SAS, reiser med et Lufthansa-fly på deler av reisen.

– Gitt det store antallet flyginger Lufthansa nå innstiller, er det nok nærliggende å tro at også norske kunder vil bli rammet, sier pressetalsmann Tormod Sandstøen i SAS til E24.

Skal du fly med Lufthansa?Sjekk hvilke avganger som vil bli berørt av streiken her.

Norwegian-ansatte demonstrerte

150 kabinarbeidere i Norwegian møtte mandag opp til sørgemarkering, i protest mot at de blir overført til nye selskaper. Bjørn Kjos synes de i stedet skulle kommet med flagg for å feire, skriver VG.

De kabinansatte var kledd i sort for å markere at de sørger over at de ikke lenger er ansatt i Norwegian Air Shuttle.

Fredag ble de nemlig overført til de nye selskapene Cabin Services Norway og Cabin Services Denmark.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere