Lukrativ doggystyle

Celebritetenes hotteste accessorie har lenge bestått i urovekkende små hunder. Hvor man enn spotter et kjent ansikt, det være seg på shoppingtur eller på det røde teppet, ser man et ørlite hundehode tittende over veskekanten.

28.01.05 13:38

(Bildet: Linn Glasø er fast spaltist for Side2.no)

Nå innehar imidlertid de firbente ikke lenger bare en majestetisk trone i eiernes kostbare håndvesker. Det er gårsdagens nytt. Kjendisverdenens nye trend er å behandle sine beste venner ikke bare som hvilket som helst menneske, men som et menneske etter kongelig standard.

Vil man være ultratrendy i disse dager, les og lær.

Kjendiskjæledyr nyter godt av sine velstående eiere, og skal på alle områder behandles som ekte stjerner. Nøkkelordet her er behandles. Skjønnhetssalonger opprettet ene og alene for å tjene de firbente er det nå flust av i USA, hele avdelinger på fly reserveres om det stakkars dyret kan komme til å måtte reise eierløs (om de også får utdelt «jeg reiser alene»-skilt ville ikke vært overraskende), og hotellansatte leies inn for å tilbringe netter med kjæledyret, selvsagt i den mest eksklusive suiten, slik at det ikke skal være ensomt.

Moteslaven sørger videre for å sende flere håndskrevne brev til sitt kjæledyr hvis man er atskilt en aldri så liten stund, og plutselig er en helt ny jobbstilling skapt. For noen må selvsagt få æren av høytlesing av eierens lengtende ord, helst om nattestid slik at hunden sovner med en følelse av trygghet.

Ikke nok med det. Gud forby at den firbente skulle være ensom, så nå er også dating-sider på nett opprettet for å matche logrende likesinnede, ”datemypet.com” er en av dem. Å utnytte kjæledyr-trenden til det ytterst pinlige vil vel være bikkjeslagsmål som realityshow eller tv-sendte kysse-stunt mellom celebre tisper.

Så neste gang man ser møllene flykte fra lommeboken, og man tar seg selv i å tenke ”for et hundeliv”, så ja, tenk igjen¿.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.