RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Luksus-shopping på nett tar av

Sist oppdatert:
Vi klikker oss stadig frem til mer luksus.

(LXUS.no) Tradisjonelt har luksusmerker basert seg på et svært begrenset utvalg med meget eksklusive utsalgssteder på steder som Dubai, London, Genève, New York, Las Vegas, Milano og Paris.

Nå tar flere og flere luksusmerker sine første skjelvende skritt på nett.

Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Prada, Stella McCartney, Boucheron, Bulgari og De Beers har alle åpnet opp for online shopping, og det med suksess.

Handler luksus for en milliard

For ikke lenge siden kuttet e-luxury.com ut papirkatalogen, og satser nå kun på netthandel. Og ifølge Dagens Næringsliv økte nettsalget til Gucci med 65 prosent bare i 2006.

Forrester Research rapporterer at velstående shoppere handlet vesker, smykker og merkevarer via nett for over en milliard dollar bare i fjor.

Luksusselskapene noterer seg nemlig at Internett-penetrasjonen stiger med rekordfart. Mens Skandinavia har den høyeste penetrasjonen på 70 til 80 prosent, kommer større land som Tyskland og Storbritannia etter.

LES OGSÅ: Shopping som sier sex

Men viktigst er at blant velstående i alle land, så har omtrent 100 prosent internettilgang.

Handler om opplevelse

Hittil har de mest vellykkede nettbutikkene solgt PC-er og ram-brikker. Men nå kan vi se et skifte ettersom folk blir kjent med butikker som e-luxury.com, ice.com or mondera.com, som selger luksusartikler og smykker på nett.

- Kjøpsprosesser på Internett er mye kjappere enn i butikk. I luksusverden har kontroll av kjøpsopplevelsen vært kritisk. Derfor har Internett forståelig nok vært et skummelt medium for luksusbransjen, sier Christel Whelan, som jobber med e-marketing av high end-produkter i det Dubai-baserte firmaet Catch Interactive til AMEinfo.com.

MER OM LUKSUS PÅ www.LXUS.no

- Onlinebutikken kan bli misoppfattet for å være noe som retter seg til massene, i krass motsetning til den individualiserte lukusopplevelsen disse varemerkene krever, sier hun. Det er altså åpenheten til internett som har vært lukusbransjens problem.

- Shopping på web har til nå vært tilrettelagt for «smart shopping». Man sparer tid og det er lettere å sjekke priser og gjøre grundig produktresearch på nett. Men for luksusbransjen skal shopping dreie seg om opplevelse, sier Michael Peters til brandchannel.com.

Lei luksus på nett

Men det bransjen oppdager nå, er at gjennom Internett kan treffe riktig forbruker med temmelig høy presisjon. Samtidig har Internett utviklet seg til å bli et visuelt medium som kan gi en tilnærmet like bra visuell opplevelse som forbrukeren kan få i et fysisk miljø som en butikk kan tilby.

Ikke bare salg av luksusvarer entrer nå internett. Det amerikanske konseptet bagborroworsteal.com ønsker å tilby luksus til et bredere lag av forbrukere ved å leie ut luksusvesker mot et månedlig beløp.

Vi ser frem til dette tilbudet i Norge, så slipper vi disse evindelige turene til London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere