*Nettavisen* Nyheter.

Luksus til fjells

Skreddersy Alpeferien – eller få den skreddersydd!

18.03.08 12:48

(LXUS.no) Alpeferie er ikke nødvendigvis synonymt med svenske charterguider, lunkne buffet-middager, busskøer og loslitte hotellrom. De siste årene har nemlig mindre operatører som tilbyr eksklusive ferier på noen av Alpenes beste destinasjoner dukket opp i hopetall. Hva med et eget luksuriøst alpechalet, med egen kokk, sjåfør og consierge-service – helikoptertransfer til og fra flyplassen og alle aktiviteter ordnet på forhånd. Du komme bokstavelig talt til dekket bord, og kan nyte den etterlengtede ferien i ro og mak.

Luksus til charterpris?

Klikk på bildet for å forstørre.

Med helikopter kan du få skispotter helt for deg selv. Foto: Erlend Haugen

Du må selvsagt grave dypere i lommeboka, enn om du bestiller charterpakka. Men til gjengjeld blir du behandlet som en konge. Det finnes selvsagt også en mellomting, mellom det ultraluksuriøse, og det komfortable. Og – reiser man en familie, eller en gjeng, er det fullt mulig å finne alternativer som også nærmer seg charter-alternativet på pris.

MER LUKSUS? SE www.LXUS.no

I det franske vintersportsstedet Chamonix – er det for eksempel fullt mulig å finne svært komfortable leiligheter med 4-5 sengeplasser for rundt 10.000 kroner uka. Skal du velge og vrake fra øverste hylle kan du fort både 10 og 20-doble prisen, avhengig av hvor stor servicegrad du ønsker. Men – det er jo digg å våkne opp til ferdig frokost, og komme hjem til en ferdig servert eksklusiv treretter etter afterskien.

FOR INTERIØRBILDER, SE BILDEGALLERIET I TOPPEN AV ARTIKKELEN.

Noen av de mest aktuelle skistedene for denne type alpeferie er Chamonix, Verbier, Megeve og Courchevel hvor chaletene ligger tett i tett i dalsidene – og turoperatørene er mange. I alpemetropolen Chamonix er for eksempel selskapet Azzure et godt alternativ sammen med Consept Chalets og Pollenbrooks. Alle tilbyr de betjente leiligheter og chaleter i absolutt toppklasse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser det ut på et luksus-charlet. Om du betaler for det, får du også nøkkelen til vinkjelleren. Foto: Erlend Haugen

Charlet med kokk og vinkjeller

For de virkelige godbitene starter imidlertid prisene på om lag 150.000 kroner for en uke – i lavsesongen. Og opp til hele 500.000 kroner i høysesongen. Det inkluderer imidlertid det aller meste fra kokker til egen vinkjeller. Og betjeningen du møter vil strekke seg langt for å imøtekomme alle tenkelig mulige ønsker. Du vil garantert glede deg til å komme hjem etter en lang dag på ski i fjellet!

LES OGSÅ:Norges beste afterski

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag