RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Luksusbåt i aluminium

Aluminiumsseilbåten Alubat 395 vekket oppmerksomhet på messen Sjøen for alle på Lillestrøm.
Aluminiumsseilbåten Alubat 395 vekket oppmerksomhet på messen Sjøen for alle på Lillestrøm. Foto: TV 2 NETTAVISEN/ERIK MODAL
Sist oppdatert:
Seilbåter laget i aluminium er ikke vanlig kost i det norske seilbåtmiljøet. På messen «Sjøen for alle» ble franske Alubat Ovni 395 introdusert. Se bildene her.

Seilbåtprodusenten Alubat er fransk og bygger båter i aluminium. Frem til nå har ikke disse aluminiumsbåtene vært dominerende på det norske markedet, men i Frankrike er båtene svært populære.

Senkekjøl
En av de spesielle egenskapene i Ovni 395 er at båten leveres med senkekjøl og foldbar rorfinne. Dersom uhellet skulle være ute, og du tar borti noe med kjølen, spretter den opp av seg selv.

Det gjør at faren for store skader på kjølen er mindre enn ved en konvensjonell seilkjøl.

Båtens senkekjøl opereres manuelt ved hjelp av en vinsj og utveksling, slik at en person kan klare å heise den opp alene.

1,8 millioner kroner
Ovni 395 er 41 fot, leveres med 55 hestekrefters motor og har en prislapp som starter på 1,8 millioner kroner.

Innvendig gjør Ovni 395 seg bemerket med veldig god plassutnyttelse, solid ståhøyde og lyst treverk. Seilbåten har soveplass til 7-8 voksne personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere