Lula har liten tro på Cancún-møtet

Brasilia (NTB-AFP-DPA): Brasils president Lula da Silva har lave forventninger til klimamøtet i Mexico og tror ikke på framskritt i forhandlingene i denne omgang.

- Ingen viktige ledere drar dit, bare miljøvernministre i beste fall. Vi vet ikke engang om det kommer utenriksministre. Så det vil ikke bli noen framgang, sa presidenten onsdag.

De mange landene som deltar på konferansen i den mexicanske badebyen Cancún, er stort sett representert med miljøvernministre. Lula selv kommer ikke, og Norges Jens Stoltenberg (Ap) er en av svært få regjeringssjefer som vil være til stede når møtet går mot slutten.

Lula uttalte seg om forhandlingene under en seremoni i den brasilianske hovedstaden Brasilia for å markere at avskogingen i Amazonas er på det laveste nivået siden satellittmålinger begynte i 1988.

Norge bidrar økonomisk til arbeidet med å bevare regnskogen i Brasil. Det antas at nedgangen i avskogingen både skyldes offentlige tiltak og lavere økonomisk aktivitet i kjølvannet av finanskrisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.