RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lund:- Behandle oss rettferdig

Sist oppdatert:
StatoilHydro-sjefen Helge Lund kommer med en innstendig oppfordring etter den dramatiske Reiten-avgangen.
Det var en alvorstynget sjef for StatoilHydro som uttalte seg om Eivind Reitens dramatiske avgang torsdag kveld.

- Jeg ble informert tidligere i ettermiddag om at Eivind Reiten vil trekke seg. Både for meg og StatoilHydro er det veldig trist, men jeg har forståelse for at han trekker seg, sier Lund til en samlet pressekorps torsdag.

Vil ha ro

Lund kom også med en innstendig oppfording til de knallharde kritikerne og omverdenen.

- Jeg oppforderer til at vi behandles på en rettferdig måte, sa Lund.

Og fortsatte:

- Mange av mine nye medarbeidere, fra Hydro synes dette er spesielt tungt.

Lund sa videre at valgkomiteen til StatoilHydro-styret vil starte jobben med å finne en ny styreleder allerede neste uke. StatoilHydro-sjefen sa videre at Reiten har vært meget viktig for integrasjonsprosessen i det nye selskapet.

- Denne beslutningen han nå har tatt viser at han setter selskapet først. Det er unødvendig for meg i kveld å si at vi ønsket oss en bedre start på det nye selskapet. Vi har allerede tatt grep slik at alle fakta kommer på borde i den såkalte Libyasaken.

StatoilHydro-sjefen mener at det nå er viktig at de ansatte fokusere på det de skal; nemlig drift og den videre integrasjonsprosessen det nyfusjonerte selskapet.

Full tillit til Torvund

Det har også vært spenning knyttet til oljesjefen i det nye selskapet, Tore Torvund. Han har ledet avdeling hvor den mye omtalte Libya-saken har foregått.

På spørsmål fra NA24 svarte StatoilHydro-sjef Helge Lund at han har full tillit til alle ansatte i StatoilHydro. Dermed freder han også Torvund fra kritikerne. Granskningen av Libya-saken er imidlertid ikke ferdigstilt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere