RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lund i Shtokman-møte

Sist oppdatert:
Statoils toppsjef Helge Lund presenterer denne uken sitt tilbud for Shtokman-feltet med Gazproms toppsjef Alexey Miller. Sjekk hvem som også presenterer seg her:
I går startet samtaler mellom Gazproms toppsjef Alexey Miller og Statoil-topp Helge Lund samt Chevrons toppsjef David O'Reilly.

Ifølge en pressemelding fra Gazprom starter nå sluttsamtalene mellom Gazprom og selskapene som er valgt ut til å by på første fase av Shtokman-prosjektet.

Det statsdominerte russisks gigantselskapet Gazprom har satt sammen en short-list av potensielle budgivere på et LNG anlegg i forbindelse med utvikling av gassfeltene i Shtokman-feltet. Listen består av Statoil, Total, Chevron, Hydro og ConocoPhillips.

- Samtalene vil ende opp med at Gazprom identifiserer to eller tre selskap som vil forme et konsortium for Shtokman prosjektimplementering, skriver Gazprom i en pressemelding.

I meldingen står det at denne uken vil Helge Lund i Statoil og David O'Reilly i Chevron diskutere sine eksisterende bud på Shtokman-prosjektet.

- Budgiverne vil ha sjanse til å presentere bedre pakker frem til slutten av denne uken, melder Gazprom i pressemeldingen.

Vil ikke kommentere

- Vi vil ikke gi konkrete opplysninger om hva som blir diskutert i møter, sier Kai Nielsen i Statoil til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere