RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lundin gjør en kule på norsk oljemygg

Sist oppdatert:
Det svenske oljekonsernet Lundin Petroleum selger nå det lille norske oljeselskapet OER oil AS. Lundin-sjef Ashley Heppenstal kan notere kjempegevinst
Lundin drar inn 172,5 millioner kroner for sin eierandel på 75,88 prosent i OER. Lundin ga i sin tid 30 millioner kroner for eierandelen og kan logge en verdiøkning på 550 prosent.

Ifølge Lundin er det ventet at salget er sluttført innen utgangen av året, med blant annet forbehold om godkjennelse fra norske myndigheter.

OEr har i dag en produksjon på 2.000 fat oljeekvivalenter pr. dag fra sin lisensandel på 1,5 prosent i Njord-feltet og 4,4424 prosent i Brage-feltet. Selskapet har påviste og sannsynlige reserver på 6,9 millioner fat oljeekvivalenter.

Det er Pareto Securities som har vært rådgivere i salget til Endeavour.

Lundoin er fortsatt godt representert på norsk sokkel med andeler i blant annet Jotun, utbyggningsprosjektet Alvheim og funnet Hamsun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere