RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lundin Petroleum satser videre på Norge

Stockholm (NTB-TT): Det svenske olje- og gasselskapet Lundin Petroleum vil fortsette å konsentrere sin letevirksomhet til Norge og Sørøst-Asia. Selskapet tror oljeprisen kommer til å holde seg stabil i 2013.

Lundin-sjef Ashley Heppenstall sa seg onsdag tilfreds med at selskapet kom ut av 2012 med lavere tapp enn mange hadde ventet. Han opplyste at det ikke er kommet ny informasjon om selskapets omstridte tidligere virksomhet i Etiopia og Sudan.

Selskapet fikk i fjerde kvartal et tap før skatt på 133 millioner dollar eller vel 730 millioner kroner, som er et lavere tall enn analytikerne hadde spådd. I samme kvartal i 2011 fikk Lundin et overskudd på 143 millioner dollar eller 785 millioner kroner.

- Vi er svært spente på resultatene fra leteprogrammet for 2013, som omfatter 18 prøveboringer i Norge, Sørøst-Asia, Frankrike og Nederland. Budsjettet for letingen blir det største i selskapets historie, sa Ashley Heppenstall onsdag.

Tre firedeler av pengene som settes av, skal gå til leting på norsk område. Lundin Oil er for tiden i gang med å bestemme størrelsen på oljefunnet Johan Sverdrup i Nordsjøen, der svenskene har den ene av utvinningstillatelsene og norske Statoil den andre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere