*Nettavisen* Nyheter.

Lundteigen: - Forbilledlig av Vedum

Oslo (NTB): Sp-veteran Per Olaf Lundteigen berømmer nestleder Trygve Slagsvold Vedum for at han stiller sin plass til disposisjon.

13.01.14 18:17

Lundteigen vil ikke nødvendigvis gå like langt som partiprofil Marit Arnstad, som overfor NTB mandag tar til orde for at hele sentralstyret i Senterpartiet må stille sine plasser til disposisjon. For Lundteigen er det viktigste at ledertrioen gjør det.

- Alle de tre i partiledelsen må stille sine plasser til disposisjon. Det er forbilledlig at Trygve Slagsvold Vedum har gjort det, sier Lundteigen til NTB.

Vedum sier til Nationen at han inkluderer sin rolle, når han gjentar helgens uttalelser om at det nå skal gjennomføres en åpen og demokratisk prosess i partiet.

Lundteigen sier at han ikke ser for seg Ola Borten Moe som en del av Senterpartiets fremtidige ledertrio. Han er derimot ikke sikker på om hele sentralstyret bør stille sine plasser til disposisjon, slik Arnstad foreslår.

- Etter vedtektene er det ingen som trenger å gjøre det. Og det er ikke noe i evalueringsrapporten som tilsier at de trenger å gjøre det. Men skulle én eller flere komme til at de ønsker å stille sin plass til disposisjon, så oppstår en helt ny situasjon, sier Lundteigen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.