RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lundteigen åpen for å sitte i sentralstyret

Oslo (NTB): Senterparti-veteran Per Olaf Lundteigen sier han har innspill å komme med til valgkomiteen, og åpner for å sitte i partiets sentralstyre.

- Jeg har hittil sagt at det ikke er noe klokt forslag. Nå ser jeg at temaet har kommet på banen igjen, og da vil jeg si som Marit Arnstad sa innledningsvis, at dersom valgkomiteen ber meg om å gjøre en jobb i sentralstyret, så skal jeg ta stilling til det da, for situasjonen i partiet nå er så alvorlig, sier Lundteigen til Nationen.

Han har den siste tiden gjort det klart at Ola Borten Moe etter hans mening ikke bør være en del av ledertrioen i partiet. Han mener også det er for tidlig å fastslå at Trygve Slagsvold Vedum blir ny partileder.

Lundteigen har gjort det kjent at han ser flere gode kandidater til ledervervet utenfor stortingsgruppen.

- I den fasen partiet er i nå, bør vi ikke være låst til bare å se etter en leder fra stortingsgruppen. Når vi nå er i en så alvorlig situasjon at hele sentralstyret har stilt plassene sine til disposisjon, så skal valgkomiteen ha det i tankene, sier han.

Lundteigen har selv vært i kontakt med valgkomiteen og mener det er naturlig ettersom han er den med lengst erfaring i Sps stortingsgruppe. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere