*Nettavisen* Nyheter.

Lundteigen til angrep på Borten Moe

Oslo (NTB): Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen går til et kraftig angrep på sin partifelle, nestleder Ola Borten Moe i Senterpartiet. - Han har USA som sitt forbilde, det er ikke Senterpartiets forbilde, sier han.

Ola Borten Moe sa tirsdag til Dagens Næringsliv at Norge behøver økt arbeidsinnvandring og kaller LOs skepsis til denne innvandringen «meningsløs bruk av tid og energi». Han deler ikke LOs bekymring for sosial dumping eller fortrengning av nordmenn på arbeidsmarkedet.

Sp-representanten fra Buskerud reagerer på dette, og sier samtidig at det er på høy tid å minne om at Ola Borten Moe ikke stiller til høstens stortingsvalg.

- Han har USA som sitt forbilde. Det er mye bra å si om det amerikanske folk, men ikke mye bra å si om arbeidsmarkedet der borte. Det er store fattigdomsproblemer og takk og pris for at vi ikke har det systemet i Norge. Jeg skal love Borten Moe at jeg vil kjempe til min siste dag i Senterpartiet mot at vi skal få sånne forhold i norsk arbeidsliv, sier Lundteigen til Dagens Næringsliv.

- Borten Moe gjør et poeng av at han er uenig med LO. Men det er ikke Sps politikk. Det er jeg som sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget og det er jeg som har ansvaret for arbeidslivspolitikken til Senterpartiet. Ola Borten Moe stiller ikke til valg i høst, det gjør Per Olaf Lundteigen, sier Lundteigen.

Ola Borten Moe ønsker ikke å kommentere kritikken fra sin partifelle. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.