Gå til sidens hovedinnhold

Lunken til FrP-planer

Høyre vil ikke gi bort kommunal grunn til Arthur Buchardt for å bygge badeland.

grorud: Byrådspartneren til Fremskrittspartiet er skeptisk til å la hotellkonge Arthur Buchardt bygge badeland og eldresenter i det nedlagte steinbruddet på Grorud. Det sier gruppeleder i Høyre Bård Folke Fredriksen.
Vi er generelt skeptisk til å gi bort kommunale verdier. Da må i hvert fall fellesskapets verdier sikres i en avtale. Alle må ha lik adgang til å gjøre utbyggingen. Vi kan ikke gi bort noe til en bestemt utbygger, sier høyremannen, som dermed skyter ned FrP sin "tomtepresang".

God eller dårlig ide?

Rett før valget presenterte FrP spenstige planer. Påtroppende BU-leder på Grorud, Anders Ø. Røberg-Larsen, slaktet badelandet i Lokalavisen Groruddalen. Ola Elvestuen i Venstre er også kritisk men roser FrP for kreativ tenkning.
Det er bra at de kommer opp med ideer, men vi kan ikke gå direkte inn for et badeland i bystyret. Vi må først høre på hva bydelsutvalget og den lokale meningen tilsier, sier han.
Høyre synes ikke noe om å gi bort tomter gratis. Hva mener Venstre?
Det er vi også skeptisk til. Slik forslaget ligger nå, går vi ikke inn for det, slår Elvestuen fast.

Bruken av området

Etter FrP-utspillet er det oppstått strid om hva det 76.500 kvadratmeter store området skal brukes til. Ap frykter at badelandet skyver ut den planlagte Arena Lillomarka.
Det blir feil om bystyret fatter et vedtak uten omfattende diskusjoner lokalt. Her må vi se an trafikksituasjonen og de ulike interessene i området. Blant annet GranittRock som er en stor suksess, sier Elvestuen.
Jeg vil lytte mer til bydelen og lokal-befolkningen før jeg tar stilling til dette
Ola Elvestuen (V)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai