RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunken til teleaksjer

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier mener de nordiske teleaksjene har gått nok, og finner ingen kjøpskandidater. Telenor og Jon Fredrik Baksaas får en nøytral anbefaling
ABG Sundal Collier viser i en gjennomgang av de nordiske teleaksjene til at de har steget med 25 til 60 prosent de siste seks månedene, og at det er mer enn sektoren i Europa generelt.

Meglerhuset mener markedet er ganske stabilt, til tross for enkelte tegn til intensivert konkurranse og prispress, etter å ha vært i kontakt med selskapene.

Av aksjene får Telenor, TeliaSonera, Tele2 og Elisa hold-anbefalinger.

Ingen får kjøpsanbefaling, mens danske TDC får en salgsanbefaling. Aksjen er dyr i forhold til konkurrentene og veksten vil avta i 2004.

Telenor ble nylig nedjustert fra kjøp til hold etter kraftig kursoppgang. Økte markedsføringskostnader vil trekke ned marginene for mobilvirksomheten i Norge i fjerde kvartal, mener meglerhuset.

I fjerde kvartal venter ABG Sundal Collier at Telenor får et resultat før skatt på 1.753 millioner kroner, av en omsetningen på 13.562 millioner. Driftsresultat før avskrivninger (EBTIDA) ventes å bli 4.575 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere