RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunken til Telenor

Sist oppdatert:
Mens norske analytikere jevnt over er positive til Telenor og selskapets kvartalstall, er det mer lunkent hos Danske Equities. Der får Jon Fredrik Baksaas og Telenor bare en hold-anbefaling
I en analyse datert påpekes det at det primært er kostnadskutt som trekker opp Telenors resultater.

Danske øker sine estimater, primært på grunn av lavere avskrivninger fremover, og det påpekes at Telenor fortsatt er blant de laves verdsatte europeiske operatørene.

Den positive overraskelsen i tallene var primært i Broadcast, ifølge Danske.

Forventet fortjeneste pr. aksje i 2004 økes med 7 prosent til 3,0 kroner. For 2005 økes tallet med 4 prosent til 3,3 kroner.

Når Telenor likevel ikke får mer enn en nøytral hold-anbefaling fra Danske er det på grunn av høy risiko på grunn av de internasjonale aktivitetene i land som Malaysia, Thailand, Ukraina, Russland og Bangladesh. I tillegg tror Danske at Telenor får en større konglomeratrabatt enn de fleste teleoperatørene på grunn av selskapets mange ulike virksomheter.

- En strømlinjeforming av konsernet ville, etter vår mening, være en betydelig trigger for verdsettelsen, skriver Danske.

Oppsummering:

Anbefaling: Hold
Kursmål: -
Meglerhus: Danske Equities
Dato: 24. juli 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere