RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunkent fra Nokia (Ny)

Sist oppdatert:
Nokia-sjef Jorma Ollila innfridde på bunnlinjen i tredje kvartal, men omsetningen er lunken. Det er fortsatt infrastrukturmarkedet som svikter, mens salget av mobiltelefoner er sterkt
Oppdatert med flere momenter.

Nokia fikk et proforma resultat pr. aksje på 0,18 euro i tredje kvartal. Det er akkurat i tråd med analytikernes snittestimat.

I september guidet selskapet mot et tall i den høyere enden, elelr noe over den tidliger guidingen på 0,15 til 0,17 euro.

Omsetningen falt 5 prosent til 6.874 millioner euro, mens det var ventet 6.923 millioner.

Omsetningen for den viktigste delen, mobiltelefoner, var flat på 5,6 milliarder euro. Her ble det i september guidet på flatt til svakt ned.

I Networks-delen, som selger infrastruktur-produkter falt omsetningen 21 prosent til 1,2 milliarder euro. Her var det guidet et fall på 15 til 20 prosent.

Networks-delen, som har blødd penger, gikk breakeven i kvartalet.

Nokia hadde en volumvekst på mobiltelefoner på 23 prosent i tredje kvartal, og anslå en vekst for markedet generelt på 15 prosent.

For fjerde kvartal venter selskapet en proforma fortjeneste pr. aksje på 0,21 til 0,23 euro, som er i tråd med analytikernes forventninger.

Omsetningen i fjerrde kvartal entes å være flat eller svakt opp sammenlignet med samme kvartal i fjor. Veksten dempes av dollarfallet.

Omsetningen for Networks ventes å bli 1,4 milliarder dollar og med et breakeven-resultat på driftsbasis.

Nokia venter nå at det selges 460 millioner mobiltelefoner på verdensbasis i 2003 - noe som er høyere enn tidligere anslag. I juli anslo Nokia en vekst på rundt 10 prosent fra 405 millioner i 2002, alstså til drøyt 445 millioner.

Markedet for Networks-delen ventes å falle med 15 prosent for året som helhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere